Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας»: εκδηλώσεις 2011

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» ετοίμασε τις νέες εκδηλώσεις και προγράμματα μέχρι και το τέλος του 2011 και σας τις ενημερώνει.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου
ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ, 18.30
Εναρξη εργαστηρίων για παιδιά (ateliers) στο πλαίσιο του Προγράμματος <<Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό>>. Το πρόγραμμα συνεχίζεται για 4η χρονιά και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στη γαλλική γλώσσα μέσα από κατασκευές, τραγούδι, παραμύθι και παιγνιώδεις δραστηριότητες. Με την υποστήριξη φοιτητών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ. Κάθε Σάββατο 18.30-20.00

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΝΕΤΤΑΣ, 20.30
Εναρξη του Προγράμματος “Ξανα-θυμάμαι τα γαλλικά μου”. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που   διδάχτηκαν στο παρελθόν τη γαλλική γλώσσα και θέλουν να την ξανά-θυμηθούν, μέσα από προβολές και συζητήσεις γύρω από τη ΓΑΛΛΙΑ και τον πολιτισμό της, καθώς και γύρω από διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Οι συναντήσεις είναι αυτόνομες και δεν υπάρχει εγγραφή. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα συζητηθούν οι μέρες και ώρες προτίμησης των  συναντήσεων.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, 19.00
Σε συνεργασία με το ΠΑΛΣΟ (Σύλλογος Φροντιστηρίων)  εκδήλωση αφιερωμένη στην <<Σημασία των Ξένων Γλωσσών σήμερα>>.
Ομιλία της κ. Αικ. Μαυρομαρά-Λαζαρίδου, ΕΕΔΙΠ γαλλικής γλώσσας στο ΔΠΘ και Προέδρου του Συλλόγου Ελληνογαλλικής φιλίας <<Το Σπίτι της Αντουανέττας>>, με θέμα  : <<Πολυγλωσσία και γλωσσομάθεια. Πολυτέλεια ή ανάγκη; Σε ποιά ηλικία να ξεκινά η ξένη γλώσσα;>>. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Παρουσίαση του προγράμματος <<Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό>>. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Σπίτι της Αντουανέττας κάθε Σάββατο, κατα τη διαρκεια της σχολικής χρονιάς, με συμμετέχοντες παιδιά και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ. (προβολή DVD). Την εκδήλωση θα τιμήσει η Sarah Combes από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκη και θα προβεί σε δωρεά βιβλίων στο Σπίτι της Αντουανέττας.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου  ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ    20.30
Η βραδιά του BEAUJOLAIS NOUVEAU ! Μαζί μας το μουσικό σύνολο από Θεσ/νίκη EMOCIONES  με «Μεσογειακές μουσικές αναδρομές» και χορό. Με συμμετοχή της Σχολής χορού DANSE PASSION, και όπως πάντα με 2 εισητήρια για Παρίσι για τους τυχερούς της βραδιάς.

 Σάββατο 10 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ  18.30-20.00
Χριστουγεννιάτικη γιορτή και κατασκευές με την υποστήριξη των φοιτητών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου