Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Par solidarité, je suis Grec aussi: Άλλη μια κίνηση αλληλεγγύης από Γάλλους

Το κείμενο αυτό δεν ξέρω γιατί αγνοήθηκε. Προσωπικά το έλαβα μέσω εμαιλ και το παραθέτω αυτούσιο, όπως το αντέγραψα από το γαλλικό ιστολόγιο στα ελληνικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά. Πάντως απ’ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Γαλλία. Περί τίνος πρόκειται; Με απλά λόγια, σε ένδειξη αλληλεγγύης Ευρωπαίοι πολίτες, ακολουθώντας το παράδειγμα των κατοίκων της Ναντ της Γαλλίας, κάνουν αίτηση στις Ελληνικές πρεσβείες στις χώρες τους για να αποκτήσουν και την Ελληνική υπηκοότητα.  Το κείμενο υπάρχει σε πολλές γλώσσες. Και στα ελληνικά. Θα το βρείτε σε περισσότερες γλώσσες, αν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο στο τέλος. Απλώς διαβάστε και διαδώστε:
jeudi 24 novembre 2011

mardi 22 novembre 2011

Version  grecque du texte

(Version grecque de l’Appel : Je suis grec aussi !) Εκκληση της Νάντης (Γαλλίας) γιά την Ελλάδα, 11/11/11  Εκκληση  Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Ελληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα! Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) – ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών, και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως  ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής».Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν……. είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3). Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6). Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της. Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία  πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).Κύριε Πρέσβη, Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
ΟΝΟΜΑ………….
ΕΠΩΝΥΜΟ………………… ΠΟΛΗ……………
ΧΩΡΑ……………
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η
ΙΔΙΟΤΗΤΑ……………………………
Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου :
jesuisgrec@numericable.fr
Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο
πιό κάτω blog :
http://jesuisgrec.blogspot.com/Αυτή η προσωπική και  συλλογική ενέργεια-αίτηση γιά την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) (9). Σημειώσεις κειμένου έκκλησης 1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα την Ελλάδα. Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μιά Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μιά θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.
2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.
3. Ο Τσώρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ». Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.
4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγώνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.
5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μιά τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),
6. Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναική Δημοκρατία πρώτος σπόρος – ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως – που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώςη κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται ; Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.
7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαικής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη  ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία  αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιάς προ-φασιστικής κρίσης.
8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξωνα  Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μιά μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.
9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματηστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου γιά το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα γιά τον προσεχή αιώνα ».http://lucky.blog.lemonde.fr/2006/11/13/video-et-texte-de-lappel-des-resistants-traductions/
http://cf.groups.yahoo.com/group/LeMonde-etLaResistance/message/2
http://lucky.blog.lemonde.fr/2005/09/18/2005_09_decapol_dekapol/
Το κείμενο στα γαλλικά
Appel
Par solidarité, je suis Grec aussi !
Nous demandons la double nationalitéParce que le peuple grec subit l’humiliation, soyons solidaires face aux riches du monde entier. Demandons tous symboliquement la nationalité grecque !Indignés par la lâcheté et le manque de vision des gouvernements occidentaux – dont le nôtre (1) – face à la dictature des marchés financiers, et révoltés par l’humiliation faite en ce moment au peuple grec, honteusement accusé d’intempérance et de tricherie, désigné collectivement coupable sans pouvoir se défendre (2), condamné à l’austérité sans fin et à la contrition pénitente, dans des termes qui rappellent le langage du Maréchal Pétain en 1940 sur l’ordre moral, « l’effort » et « l’esprit de jouissance  »
Nous n’avons décidément pas oublié que ceux-là qui sacrifient aujourd’hui la Grèce à la spéculation financière, en feignant d’espérer que le « fascisme économique » se contentera de ce petit pays, et qu’il les épargnera eux-mêmes….… sont les mêmes que ceux qui abandonnèrent la Tchécoslovaquie  à Adolf Hitler, à Munich en 1938, en espérant qu’il se satisferait de cette nouvelle proie offerte, après le lâchage de l’Espagne républicaine (3).
Nous ne supportons plus que les nouveaux riches (1% triomphants du monde globalisé) ignorent la vraie dette morale que l’Humanité doit à la nation grecque (4), parce qu’elle a donné à l’Europe le premier germe d’une démocratie directe (5), basée précisément sur l’abolition des dettes et l’émancipation des citoyens réduits en esclavage pour endettement, c’était il y a 2500 ans (6), Par tous ces motifs, nous sommes tous Grecs et Grecques. En conséquence, par un signe clair, voici venu le moment de ne plus collaborer un instant de plus par notre passivité avec la mise sous tutelle financière de la Grèce (7). Nous voulons donc nous solidariser avec la Grèce et partager, au moins symboliquement, le destin de son peuple.
Nous demandons donc aujourd’hui à bénéficier de la double nationalité grecque, nous en faisons la demande formelle à l’ambassade grecque dans notre pays, et nous rendrons publique cette démarche avec une première liste de signataires, le 24 novembre 2011, date anniversaire d’une action importante de la Résistance grecque, réalisée au viaduc du Gorgopotamos dans la nuit du 24 au 25 novembre 1942 (8).
« Appel de Nantes pour la Grèce », le 11/11/11.« Monsieur l’ambassadeur,
en solidarité avec votre pays, je sous-signé/e ……………… demande personnellement à être compté/e parmi les Grecs et Grecques de cœur, à jouir des droits et devoirs des doubles nationaux, et à exercer cette citoyenneté internationaliste en vue d’établir une démocratie universelle libertaire et égalitaire, vingt-cinq siècles après les premiers temps de Solon, Clisthène et Périclès. Merci d’avance pour votre réponse, et en fraternité avec votre peuple. » J’indique mon nom ; ma ville et pays de résidence ; ma profession ou toute autre qualité significative (blogueur, musicienne, père de famille, étudiante, hellénisant, âge, etc.) :
NOM, Prénom
……………………………. Ville ………………….. Pays de
résidence………….
Profession ou qualité
…………………………………………………………………………………Où s’adresser ? Pour la France, écrire par mail à l’Ambassade de Grèce, République hellénique, 17 rue Auguste-Vacquerie, 75116 Paris (Téléphone : 01 47 23 72 28, Fax : 01 47 23 73 85 ).
Je fais un copié/collé de ce texte ou bien j’écris une lettre personnalisée à l’ambassade, et je peux l’envoyer tout de suite à la liste
d’adresses-mail suivantes (copier/coller la ligne) :
mfapar@wanadoo.fr, grinfoamb.paris@wanadoo.fr,
info@amb-grece.fr, grpresse@magic.fr, jesuisgrec@numericable.fr,
(La première adresse est celle de l’ambassade grecque à Paris, les deux suivantes sont celles de son bureau de presse et communication qui doit être informé de votre démarche, la quatrième est celle du bureau grec auprès du Conseil de l’Europe à Strasbourg, la dernière Jesuisgrec@numericable.fr, est l’adresse liaison de cette initiative, pour
information et coordination).
Je peux également aller poster un commentaire personnel sur le blog dédié : http://jesuisgrec.blogspot.com/Cette démarche personnelle et collective de demande de la nationalité grecque n’appartient qu’à tous ceux et celles qui l’entreprendront et n’est dirigée par aucun parti ou institution. Elle est proposée par l’association culturelle N.e.u.f. (« Nantes Est Une Fête ! », note 9)
Notes sur le texte de l’Appel :Note 1 : Nous n’oublierons jamais le mépris paternaliste pour la Grèce des dirigeants de l’Allemagne et la France, attitude arrogante et vexatoire d’autant plus scandaleuse que ces deux pays sont de grands fournisseurs d’armes ruineuses à la Grèce.Nous avons honte du couple Merkel et Sarkozy, faisant la leçon doctorale à la Grèce à terre, lui assénant de force une thérapie aussi impérieuse et inepte que la médecine à base de saignée du temps de Molière, une médecine qu’ils rêvent tout haut d’administrer ensuite à leurs propres peuples. Nous n’acceptons pas que pour la première fois dans l’Histoire de l’Humanité, une nation perdrait sa souveraineté politique pour un simple diktat de rentabilité financière des placements des 1% de privilégiés du monde entier, qui ont pu s’acheter des Bons des trésors publics.
Nous ne laisserons pas calomnier le peuple grec à la place de la responsabilité de quelques profiteurs et trafiquants internationaux, et de leurs complices.Note 2 : Ni même s’exprimer par un référendum.Note 3 : Churchill avait dit cette phrase célèbre après Munich : « Entre la guerre et le déshonneur, vous avez choisi le déshonneur, vous aurez la guerre. » Mais on sait moins que Gandhi depuis l’Inde avait déclaré : « L’Europe a vendu son âme pour exister sur la terre huit jours de plus. La paix que l’Europe a gagnée à Munich est le triomphe de la violence, et c’est aussi sa défaite ». Nous n’oublions pas que le général Faucher chef de la mission française d’aide installée à Prague, écœuré par les accords de Munich, avait envoyé sa démission au gouvernement français pour sauver l’honneur, et avait demandé alors la nationalité tchèque. Le général Louis-Eugène Faucher (1874-1964) avait vécu vingt ans aux côtés du peuple tchèque. Revenu en France, il fut résistant pendant l’occupation nazie, puis arrêté et déporté en Allemagne, d’où il revint vivant en 1945.Note 4 : Parce que la Grèce a donné au monde le mythe agissant d’Antigone, insurrection invaincue de la conscience face à l’arbitraire et à la tyrannie ;Note 5 : Parce que la Grèce a donné à l’Europe le premier germe d’une démocratie directe (non pas déléguée à une classe d’élus
professionnalisés, mais exercée directement en assemblée et par le tirage au sort),Note 6 : Et parce que l’acte inaugural de la naissance de la démocratie athénienne, premier germe encore fragile et imparfait bien entendu, décidé par l’archonte Solon en l’an 594 avant notre ère, fut précisément l’abolition des dettes et l’émancipation générale des citoyens réduits en esclavage pour endettement personnel. Mais qui s’en souvient ? Nous n’oublions pas non plus l’éminente et héroïque Résistance grecque, participant hautement à la libération européenne du nazisme.Note 7 : Cette tutelle signifierait un coup d’État rampant contre la démocratie européenne et l’asphyxie programmée de la société civile grecque, avec son humiliation matérielle et morale, qui entraînerait forcément, par effet de domino, celles des autres pays voisins, dont le nôtre, avec un risque de crise pré-fasciste.Note 8 : Dans la nuit du 24 au 25 novembre 1942, la destruction du viaduc ferroviaire de Gorgopotamos, sur la voie stratégique entre Thessalonique et Athènes, fut une grande action conjointe de deux importants mouvements de résistance grecque, EAM-ELAS communiste et EDES-EOEA non-communiste, aidés par des agents britanniques.Note 9 : L’association N.e.u.f organise à Nantes (Loire & Bretagne, France) la Fête des langues et des parcours-mémoires de la Résistance antifasciste. Cette association a réclamé en 1995 la transparence automatisée des comptabilités publiques par internet, et a lancé en 1997 le « Réveillon du 1er mai » devant la Bourse de Paris, première manifestation publique du monde occidental pour la taxe Tobin sur la spéculation financière et contre les paradis fiscaux. N.e.u.f. a également été à l’initiative de « l’Appel des Résistants aux jeunes générations du 8 mars 2004 » (avec ATTAC), et de la Déclaration dite « Décapol, Dix nouveaux droits pour le siècle qui vient ».
http://lucky.blog.lemonde.fr/2006/11/13/video-et-texte-de-lappel-des-resistants-traductions/
http://cf.groups.yahoo.com/group/LeMonde-etLaResistance/message/2
http://lucky.blog.lemonde.fr/2005/09/18/2005_09_decapol_dekapol/Précisions techniques :
Il existe un consulat général grec à Marseille, ainsi que des consulats honoraires dans une vingtaine de villes françaises. Voir la liste : http://www.levoyageur.net/ambassade.php?pays=GRECE
Dans les magasins spécialisés, un drapeau grec d’1 m x 1,5 m, avec hampe, coûte environ 30 euros, un petit drapeau de table coûte environ 3 euros. La photo au verso montre le célèbre drapeau hellénique flottant sur l’Acropole d’Athènes, haut lieu de mémoire de la Résistance antinazie.
SVP :
Nous cherchons des volontaires pour traduire l’intégralité de ce message en grec, anglais, et autres langues. Merci d’avance.
Tous contacts :
jesuisgrec@numericable.fr
http://jesuisgrec.blogspot.com/
Το κείμενο στα αγγλικά
Solidarity with the Greek people !I, too, am Greek !
We demand double nationality !Enfuriated by the cowardice and lack of imagination of the Western governments—including our own (1)—towards the dictatorship of the financial markets;
And  disgusted by the current humiliations being imposed on the Greek people,  shamefully accused of excess and dishonesty, pronounced guilty without being  allowed a defence (2), condemned to endless austerity and penitant contrition, in a language that evokes 1940 and Pétain with its “moral order,”  “effort” and “spirit of joy;”
And certainly not forgotting those who now sacrifice Greece to the financial speculators, pretend that “economic  fascism” will content itself with the little countries, sparing themselves…
… those same people who abandoned Czechoslovakia to Adolf  Hitler in Munich in 1938, hoping that he would be satisfied with this new prey, following the cowardice shown to the Spanish republicans (3);
We  will no longer support these nouveaux riches (the triumphant 1% of the  globalised world), who ignore the moral debt that humanity owes to the Greek  nation (4), which sowed the first seeds of direct democracy (5), based  precisely on the abolition of debts and the emancipation of citizens reduced  to slavery by their indebtedness 2500 years ago (6).
For all these  reasons, we are all Greeks. We want to send a clear signal right now that we  will no longer collaborate a minute longer in passivity towards the financial regime imposed on Greece (7). We wishto express our solidarity with Greece, and to share, at least symbolically, the fate of its people.
We therefore ask for dual Greek nationality, by making a formal request to the Greek ambassador in our country. We will launch this campaign with a list of  primary signatories on the 24 November 2011, a date that is also the anniversary of a significant action by the Greek resistance at the  Gorgopotamos Viaduct on the night of the 24/25 November 1942 (8).
“Declaration of Nantes for Greece,” 11/11/11.
“Your excellency, in solidarity with your country, I, the undersigned………….. request personally to be counted at heart a Greek, to enjoy the rights and  duties of dual nationality, and to express this international citizenship with a view to the establishment of universal democracy in liberty and equality, twenty-five centuries after the time of Solon, Clisthene, and Pericles. Thanks in advance for your response, and in fraternity with your people. “
My  name, town and country of residence follow, along with my profession and other relevant personal information (blogger, musician, father, student, Hellenist, age, etc.): FAMILY NAME, First name………… Town……….. Country of residence……. Profession and other personal information…………….. Where to send it ? In France, send a letter to l’Ambassade de Grèce, République hellénique, 17 rue Auguste-Vacquerie, 75116 Paris (Telephone : 01 47 23 72 28, Fax : 01 47 23 73 85 ). Copy and paste this text, or write a personalised letter to the embassy. When you have done so, send a copy to the following list ofemail addresses (copy/paste the entire line):
mfapar@wanadoo.fr,
grinfoamb.paris@wanadoo.fr, info@amb-grece.fr, grpresse@magic.fr,
jesuisgrec@numericable.fr,
(The first address is that of the Greek embassy in Paris, the next two are those of its press office and communications office which must be informed of your application, the fourth is the Greek office at the Council of Europe in Strasbourg, and the latter is  the liaison address for this initiative for information and coordination).
You can also post a personal comment on the dedicated blog:
http//:www.jesuisgrec.blogspot.fr
This personal and collective response of a request for Greek nationality belongs only to those who undertake it, and is not directed by any party or institution. It has been proposed by the N.e.u.f. cultural association (“Nantes Est Une Fête! “, note 9)
Notes on the call for solidarity:
Note 1: We will never forget the paternalistic disdain displayed towards Greece by the leaders of Germany and France, an arrogant and vexatious attitude, made all the more scandalous  by the fact that it is these two countries whose major arms deals with Greece
have ruined the country.
We are shamed by the Merkel-Sarkozy couple, who lecture at Greece when it is down, forcing upon them a treatment that is  as highhanded and inept as that of the bloodletting physicians of old, medicine which they next plan to administer to their own people.
We cannot accept that, for the first time in the history of mankind, a country will lose its political sovereignty at the diktat of financial markets, merely to defend the investments of the privileged 1% of the world, who have bought themselves government bonds.
We will not allow these slanders towards the Greek people to pass, while the responsibilities of the profitmongers and international traffickers and their accomplices remain ignored.
Note 2: Nor even to express themselves in a referendum.
Note 3: Churchill’s well known comment after Munich: “You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour and you  will have war.” Gandhi’s comment from India is less well known: “Europe has sold  her soul for the sake of seven-days’ earthly existence. The peace Europe gained at Munich is a triumph of violence; it is also its defeat.”
We do not  forget General Faucher, the French mission chief in Prague,who, sickened by  the Munich agreement, submitted an honourable resignation to the French government, and then requested Czechcitizenship. General Louis-Eugène Faucher (1874-1964) had lived for twenty years among the Czech people. On his  return to France, he joined the resistance against the Nazi occupation, was  arrested and deported to Germany, and survived to return home in 1945.
Note 4: Because Greece has given the world the inspiring myth of Antigone, the unconquerable defiance of conscience in the face
of arbitrary tyranny;
Note 5: Because Greece gave Europe the first  seeds of direct democracy (not delegated to a class of professionals, but  exercised directly by an assembly and by drawing lots),
Note 6: And  because the first act of the newborn Athenian democracy, though but a fragile and imperfect shoot, under the rule of Solon in 594 BCE, was precisely the abolition of debts and the general emancipation of citizens reduced to  slavery by personal indebtedness. But who remembers that?
We do not  forget the eminent and heroic Greek resistance, which strongly participated in the liberation of Europe from Nazism.
Note 7: The controls imposed on Greece are a blatant coup d’etat against European democracy, a deliberate  suffocation of its civil
society, a material and moral humiliation of its  people, which will inevitably spread in a domino effect to neighbouring countries,
including our own, with a risk of pre-fascist crisis.
Note 8: On the night of the 24/25 November 1942, the destruction of the strategic Gorgopotamos railway viaduct between Thessaloniki and Athens was an important  joint action between two major elements of the Greek resistance: the communist EAM-ELAS and the non-communist EDES-EOEA, with the support of British special forces.
Note 9: The N.e.u.f association organises the Fête des langues (Festival of languages) and walking tours commemorating the  resistance against fascism in Nantes (Pays de la Loire/Brittany, France). This association was instrumental in achieving the transparent publication of public  finances on the internet in 1995, and in 1997 launched the “Réveillon de 1er mai” (Eve of the 1st of May) outside the Paris Bourse (Stock exchange), the first demonstration in the western world for the Tobin tax on financial speculation and against tax havens. N.e.u.f. also participated in the “Call to the youth for resistance” of the 8 March 2004 with ATTAC, and the Décapol Declaration for Tennew rights for the coming century.
http://lucky.blog.lemonde.fr/2006/11/13/video-et-texte-de-lappel-des-resistants-traductions/
http://cf.groups.yahoo.com/group/LeMonde-etLaResistance/message/2
http://lucky.blog.lemonde.fr/2005/09/18/2005_09_decapol_dekapol/
Technical notes:
There is a general Greek consulate in Marseille, as well as twenty or so honorary consulates in other French towns. Consult the list
here: http://www.levoyageur.net/ambassade.php?pays=GRECE
A Greek flag  measuring 1 x 1.5m with a pole, costs around 30 euros from a specialised shop. A small table flag costs about 3 euros.
The photo overleaf shows the Greek flag flying over the Acropolis in Athens, an important site for  remembrance of the anti-nazi resistance.
SVP : Nous cherchons des  volontaires pour traduire l’intégralité de ce message en grec, anglais, et autres langues. Merci d’avance.
Πηγή: jesuisgrec

1 σχόλιο:

 1. L’Allemagne doit payer à la Grèce ses obligations qui sont impayées longtemps !!!

  Signez la demande ici :

  http://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=448

  En octobre 1940, la Grèce est entraînée dans la Seconde Guerre mondiale suite à l’invasion de son territoire par Mussolini. Pour sauver Mussolini d’une défaite humiliante, Hitler a envahi la Grèce en 1941.

  La Grèce est pillée et dévastée pas les Allemands comme aucun autre pays sous leur occupation militaire. La Croix Rouge Internationale a jugé qu’entre 1941 et 1943, au moins 300,000 grecs sont morts de la faim- un résultat direct du pillage de la Grèce par les Allemands. Mussolini s’est plaint à son ministre des affaires étrangères, le Conte Ciano « Les Allemands ont pris des Grecs même leurs lacets de souliers ».

  L’Allemagne et l’Italie, en plus de faire la Grèce payer des sommes exorbitantes en dépenses d’occupation, ont obtenu de la Grèce par la force un prêt (un prêt d’occupation) de $3.5 billion. Hitler lui-même a reconnu la nature légale de ce prêt et a donné des ordres pour le commencement du remboursement du prêt. Après la fin de la guerre, la Grèce est accordée $7.1 billion à la Conférence de Paris en 1946, des $14.0 billion demandées, pour les réparations en dommages résultant de la guerre.

  L’Italie a remboursé la Grèce de sa part du prêt d’occupation, l’Italie et la Bulgarie ont payé la Grèce les réparations en dommages de guerre, et l’Allemagne a payé les réparations en dommages de guerre à la Pologne en 1956 et à l’ex-Yougoslavie en 1971.

  Nous demandons du gouvernement Allemand à honorer ses obligations à la Grèce, qui sont longtemps impayées, en s’acquittant du prêt d’occupation obtenu par la force, et en payant les réparations en dommages de guerre proportionnellement aux dommages matériaux, aux atrocités et au pillage commis par les machines guerrières Allemandes.

  SIgnez tous la demande :

  http://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=448

  Nous vous remercions infiniment!

  ΑπάντησηΔιαγραφή