Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

6ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με τους φίλους του γαλλικού κιν/φου, ο “Σύλλογος Ελληνογαλλικής φιλίας»  οργάνωσε  από   τις      7       ως      11  Δεκεμβρίου  την έκτη εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου, στην αίθουσα της ΔΕΠΑΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ).

     Τα μέλη του συλλόγου υποδέχτηκαν, όπως κάθε χρόνο, μικρούς και μεγάλους κάθε βράδυ στις 8.30 για πέντε διαφορετικές «ματιές», πέντε σύγχρονους Γάλλους σκηνοθέτες, που επέλεξε το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και προβάλλονται στην διάρκεια της χρονιάς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
     Τις πέντε βραδιές, που οργάνωσε ο Σύλλογος, φιλοξένησε και πρόσφερε καφέ σε πολλούς φίλους, που τον απολάμβαναν κάθε βράδυ με διαφορετική ταινία, η οποία πολλές φορές γινόταν αντικείμενο συζήτησης και αντικρουόμενων απόψεων. «Έχουμε συνηθίσει κάθε βράδυ να ερχόμαστε για την ταινία και από τη Δευτέρα θα μας λείψει», έλεγαν την τελευταία μέρα προβολών οι φανατικοί φίλοι της ‘Εβδομάδας’.
   Οι ταινίες που προβλήθηκαν ήταν: «Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ»,  «Μικρά αθώα ψέματα»  με πρωταγωνίστρια την Marion  Cotillard,  «Villa Amalia»,  «Ομορφόπαιδα»  και την Κυριακή στις 7μμ, η παιδική ταινία του Luc Besson, «Άρθουρ 3, ο πόλεμος των δύο κόσμων». Να σημειωθεί ότι οι ταινίες επιλέγονται από την Γαλλικη Πρεσβεία και προβάλλονται, όπως κάθε χρόνο, με ελεύθερη είσοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου