Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ταξιδι στη Γαλλια απο το Συλλογο Ελληνογαλλικης Φιλιας

Αγαπητοί φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όπως πέρσι έτσι και φέτος ο σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας ΅Το Σπιτι της Αντουανέττας΅΅ οργανώνει ταξίδι στη Γαλλία το οποίο τείνει να γίνει πια θεσμός χάρη στο δικό σας ενδιαφέρον και συμμετοχή.

Φέτος θα ταξιδέψουμε στην πανέμορφη ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – COTE DAZUR, την περίοδο 31 Ιουλίου με 5 Αυγούστου.

Θα δούμε τα λαοφιλή θέρετρα της Κυανής Ακτής, όπως τη διάσημη πόλη των Καννών, τη Νίκαια, το διάσημο ψαροχώρι του Σαν Τροπέ, το νέο λιμάνι Γκριμό που θεωρείται, όχι άδικα ως η μικρή Βενετία της Κυανής Ακτής, το Πριγκιπάτο του Μονακό και τα γραφικά χωριουδάκια των καλλιτεχνών St. Paul de Vence και Mougins.

Θα βρείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας.


Για πληροφορίες:

Μαρίνα Δουλάμη

Τηλ: 2551023272 begin_of_the_skype_highlighting              2551023272      end_of_the_skype_highlighting, 6936806065



31 ΙΟΥΛΙΟΥ- 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

1η Ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Μιλάνο – Κάννες- Μουζόν

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο

‘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ‘. Έλεγχος και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και αμέσως θα αναχωρήσουμε περνώντας από υπέροχα τοπία, πράσινες εκτάσεις και παραθαλάσσιους οικισμούς για τη βασίλισσα της Κυανής Ακτής , την πόλη των Καννών. Θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Κρουαζέτ, τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους και το Μέγαρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Την πρώτη βραδιά μας θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο περίφημο χωριό Μουζέν, όπου διέμεναν γνωστοί διανοούμενοι και διασημότητες της εποχής. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και να δειπνήσουμε. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο.

2η Ημέρα: Σαν Πωλ Ντε Βανς - Νίκαια ( 55χλμ.)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το μεσαιωνικό χωριό αετοφωλιά Σαν Πωλ ντε Βανς. Το διάσημο αυτό χωριουδάκι που αναπτύχθηκε τον 11ο αιώνα οφείλει την άνθηση του στο Φραγκίσκο Α’ βασιλιά της Γαλλίας το 15ο αιώνα αλλά και την οχύρωση στο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εκλεκτό προσκεκλημένο του παραπάνω ηγέτη. Περιπλανηθείτε στα στενά του σοκάκια με τα υπέροχα παλαιοπωλεία, αποδώστε φόρο τιμής στο Μαρκ Σαγκάλ, πιείτε το ρόφημα σας στα ιστορικά του καφέ, επισκεφθείτε το ίδρυμα Μεγκτ με την πλούσια συλλογή έργων επιφανών καλλιτεχνών της μοντέρνας τέχνης όπως ο Μιρό , Μπρακ και Σαγκάλ. Μη λησμονήσετε να ανεβείτε στο γοτθικό καθεδρικό ναό του χωριού όπου φυλάσσεται η Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, πίνακας που αποδίδεται στον Τιντορέντο. Πριν το μεσημέρι αναχωρούμε για ένα από τα πασίγνωστα θέρετρα της Κυανής Ακτής, την Νίκαια. Περπατήστε μαζί μας στα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών και τα παζάρια της, όπως και ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Κάννες – Σαν Τροπέ – Πορτ Γκριμό ( 210χλμ.)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα λαοφιλή θέρετρα της Κυανής Ακτής. Πρώτος μας σταθμός είναι το διάσημο ψαροχώρι του Σαν Τροπέ, καταφύγιο του Φρεντερίκο Μιστράλ, όπου θα πάρουμε μια γεύση του ρυθμού της ζωής των διάσημων κατοίκων και επισκεπτών της. Κινηθείτε στα πολύβουα σοκάκια της πόλης με τις πανάκριβες μπουτίκ και τα αριστοκρατικά καφέ και βγάλτε φωτογραφίες στον παλιό πύργο του λιμανιού. Επόμενος μας σταθμός το νέο λιμάνι Γκριμό που θεωρείται, όχι άδικα ως η μικρή Βενετία της Κυανής Ακτής. Ένας οικισμός με 2500 κτίσματα πάνω στα κανάλια που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1962 περιμένει να σας δείξει τις ομορφιές του. Βαρκάδες , βόλτες και καλό γεύμα σας είναι κάποια από αυτά που σας προτείνουμε στον ελεύθερο σας χρόνο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κάννες – μουσείο αρωμάτων – Μονακό – Μόντε Κάρλο ( 60χλμ.)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων. Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε τη «μύτη» σας για τις αγορές σας. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στο βράχο, παλιά πόλη, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου νεορομανικής αρχιτεκτονικής όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο,

της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκήπισας Γκρέϊς και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι , μείγμα διαφόρων ρυθμών αρχιτεκτονικής όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ικανοποιήσετε τον καταναλωτισμό σας στα μαγαζιά του βράχου. Τελειώνοντας, θα επισκεφθούμε το διάσημο Μόντε Κάρλο. Γνωρίστε μαζί μας το πιο διάσημο Καζίνο του κόσμου και δοκιμάστε την τύχη σας στις υπέρλαμπρες αίθουσες που ολοκληρώθηκαν υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του Καρόλου Γκαρνιέ. Αν πάλι δε συμπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια απολαύστε το ποτό ή το δείπνο σας ακούγοντας ζωντανή μουσική στα μπαρ του καφέ ντε Παρί και στις σάλες του Οτέλ ντε Παρί παρέα με τους διάσημους θαμώνες του πριγκιπάτου. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Κάννες – Γένοβα - Μιλάνο ( 360χλμ.)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Γένοβα, όπου θα δούμε το παλιό λιμάνι, το ιστορικό κέντρο ( βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO ), το παλάτι του Δόγη χτισμένο από το 14ο αιώνα, και τον περίφημο Καθεδρικό Ναό. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Μιλάνο, την πρωτεύουσα της Μόδας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ για τους λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης προτείνουμε εξόρμηση στα μπαράκια της περιοχής Μπρέρα ή στο Αρμάνι μπαρ και απαραιτήτως ένα πέρασμα από το διαχρονικό Χόλιγουντ κλαμπ.

6η Ημέρα : Μιλάνο – Περιήγηση Πόλης – Πτήσης Επιστροφής

Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση στην πόλη, όπου θα δούμε το Castello dAngelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την περίφημη Σκάλα, το χρυσό τετράγωνο της μόδας, το δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο. Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό. Πτήση και επιστροφή στην Ελλάδα. Άφιξη στο αεροδρόμιο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας και μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη.

Διαμονή στο ξενοδοχείο CANNES PALACE 4* plus

Τιμή συμμετοχής: 650€ Για τα παιδιά: 535€ για το 1ο παιδί και 505€ για το 2ο. Φόροι αεροδρομίου: 120€

Σε περίπτωση συμμετοχής 40 ατόμων και άνω, έκπτωση 30€ ανά άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1. Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο από την Αλεξανδρούπολη στο αεροδρόμιο ‘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ‘ και αντίστροφα κατά την επιστροφή.

2. Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή για το Μιλάνο με τη swiss airlines-μέσω Ζυρίχης.

3. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για μια διανυκτέρευση στο Μιλάνο και τέσσερις στις Κάννες. Σας ενημερώνουμε ότι το ξενοδοχείο πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για σωστή διαμονή και όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου είναι στη διάθεση των εκδρομέων.

4. Μεταφορά κατά την παραμονή σας στον παραπάνω προορισμό με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας.

5. Ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής με καλύψεις ζωής, ατυχήματος, νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικών εξόδων καθώς και επείγουσας αερομεταφοράς. Ασφάλιση με κάλυψη αστικής ευθύνης για την οποία να σημειωθεί ότι με προεδρικό διάταγμα είναι υποχρεωτική και η παροχή της από τα τουριστικά γραφεία κρίνεται επιβεβλημένη και από το νόμο.

6. Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.

7. Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα για τον παραπάνω προορισμό.

8. Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

9. Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός για κάθε συμφωνημένη ξενάγηση.

10. Δωρεάν νυχτερινή περιήγηση στο Μόντε Κάρλο για να δούμε φωτισμένα όλα τα κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου