Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ελένης Γκίνου από τρεις Συλλόγους ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και πολυπολιτισμού


Αφρικής Μέθεξη της Ελένης Γκίνου από το Σύλλογο "Σέρρες - Fosses"2 from zois polyzois on Vimeo.Αφρικής Μέθεξη από το Σύλλογο "Σέρρες - Fosses". Το τραγούδι του Μουσικού Σ from zois polyzois on Vimeo.

Αφρικής Μέθεξη, Σέρρες - Fosses from zois polyzois on Vimeo.
Αφρικής Μέθεξη είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ελένης Γκίνου που παρουσίασαν η Ελένη Αναγνώστη-Μπακάλη, φιλόλογος και η Μαρία Σταμπουλή-Παπούδα, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Χρηστίδης»του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών.
Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από χορωδία μαθητών  του Μουσικού
Σχολείου Σερρών. Οι μαθητές τραγούδησαν το βραβευμένο τραγούδι που παρουσίασαν στο διαγωνισμό της "Γαλλοφωνίας 2011" με θέμα την Αλληλεγγύη. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας
“Σέρρες – Fosses
σε συνεργασία με το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής
και το “Σ. Ι. Κ. Ξ. Γ.” Ν. Σερρών


Δυό λόγια για το βιβλίο.
Αφρικής Μέθεξη : Πρόκειται για ένα σύνθετο βιβλίο - βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό - για την Αφρική, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα άγνωστο κόσμο για την Ελλάδα, όπως  μυήσεις ενηλικίωσης, σκηνές δουλεμπορίου,  καραβάνια ελατιού, φυλές, μυστήρια σε βασίλεια κ.α..  250 φωτογραφίες ανθρώπων-τοπίων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων συνθέτουν τη μέθεξη της Αφρικής στον  πολιτισμό του παγκοσμίου, που η συγγραφέας και πανεπιστημιακή καθηγήτρια μεταφέρει σαν μια γλυκιά μέθη στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου