Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Το Σπίτι της Αντουανέττας


Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Αλεξανδρούπολης

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ- ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΞΑΝΑ-ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΟΥ!
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30 – στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ, Τσιμισκή 20.
Προσκαλούμε όλους όσους διδάχτηκαν στο παρελθόν τη γαλλική γλώσσα και θέλουν να την θυμηθούν και πάλι μέσα από συζητήσεις και προβολές γύρω από διάφορα θέματα επικαιρότητας, σε μία πρώτη αναγνωριστική συνάντηση κατά την οποία θα ορίσουμε μαζί το περιεχόμενο των επόμενων συναντήσεων, με βάση τα ενδιαφέροντα του κοινού. Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και υποστηρίζεται από τη μεταπτυχιακή γαλλίδα φοιτήτρια, Leslie Bernard, που θα παραμείνει για τέσσερις μήνες στο «Σπίτι της Αντουανέττας» με σκοπό την πραγματοποίηση της πρακτικής της άσκησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΑ – ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
20 Φεβρουαρίου
Κατασκευή γαλλικού παιχνιδιού με την Leslie Bernard και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ.
27 Φεβρουαρίου
Τεχνική κολάζ με την Leslie Bernard και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ.
6 Μαρτίου
Πολυπολιτισμική συνάντηση. Τρεις φοιτήτριες, μία γαλλίδα, μία ισπανίδα και μία αγγλίδα παίζουν παιχνίδια με τα παιδιά σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

13 Μαρτίου
Πασχαλινές κατασκευές

20 Μαρτίου
Δεν θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια στο Σπίτι λόγω της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Σαββατο 20 Μαρτίου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Παράσταση « Le Cabaret» με το θίασο ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΦΑΡΖΟΥΑ από την πόλη Φαρζουά της Γαλλίας. Πρόκειται για μία ερασιτεχνική ομάδα που θα παρουσιάσει ένα θέαμα το οποίο θα αποτελείται από σκετς γνωστών κωμικών με διαλόγους υποτιτλισμένους, χορό (Country, rondo veneziano, in the navy, danse thai, mambo, pierrot columbine κτλ.) και μαύρο θέατρο. Είσοδος 5 ευρώ.
Τα χρήματα της βραδιάς θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση ενός σχολείου στην πολύπαθη Αιτή. Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» συμμετέχει στην έκκληση για κινητοποίηση αλληλεγγύης προκειμένου να ξαναχτιστεί το σχολείο Alcibiade-Pommayrac της Αιτής, ένα σχολείο που συμμετέχει στο δίκτυο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής και στο οποίο φοιτούν 750 μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Ας ξαναχτίσουμε το σχολείο Alcibiade-Pommayrac στο Jacmel της Αϊτής !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου