Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Αφρικής Μέθεξη» στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, διοργανώνουν, με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Γαλλοφωνίας, παρουσίαση του βιβλίου «Αφρικής Μέθεξη» της συγγραφέως Ελένης Γκίνου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 20.00.

Το βιβλίο παρουσιάζει η συγγραφέας προβάλλοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Αφρική, και προλογίζει η Βασιλική Κοντογιάννη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του ΔΠΘ.

Φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής παίζουν και τραγουδούν αφρικάνικα μουσικά κομμάτια. (Με την καθοδήγηση της Ευαγγελίας Κοψαλίδου, ΕΕΔΙΠ Μουσικής του ΔΠΘ)

Μαθητές των Πειραματικών Σχολείων της Ακαδημίας ζωγραφίζουν και εκθέτουν έργα τους. (Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: Μπρούτσου Φωτεινής, Μαυρουδίδου Βασιλικής, Τριαντάφυλλου Τσέκου.)

Παιδιά από τα εργαστήρια στο « Σπίτι της Αντουανέττας » εκθέτουν αφρικάνικες μάσκες και αυτοσχέδια μουσικά όργανα με αφρικάνικα μοτίβα, που κατασκεύασαν. (Με την καθοδήγηση της Μαριάννας Παυλίδου, ΕΕΔΙΠ Αισθητικής Αγωγής του ΔΠΘ και της Ευαγγελίας Κοψαλίδου, ΕΕΔΙΠ Μουσικής του ΔΠΘ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου