Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Εξαήμερη εκδρομή στη Γαλλία


ΠΑΡΙΣΙ – ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ 6ημ.
Καέν, Σαιν Μαλό,  Μον Σαιν Μισέλ, Ντοβίλ,  Τρουβίλ,  Ονφλέρ,  Κάστρα Λίγηρα,   Παρίσι, Μουσείο Λούβρου,  Βερσαλλίες 
5 ΙΟΥΛΙΟΥ – 10 ΙΟΥΛΙΟΥ




1η μέρα : ΣΕΡΡΕΣ  - ΠΑΡΙΣΙ - ΟΝΦΛΕΡ - ΝΤΟΒΙΛ - ΤΡΟΥΒΙΛ - ΚΑΕΝ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας,  αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μακεδονία και απευθείας  πτήση για  Παρίσι.  Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη γραφική Ονφλέρ, μια τόση δα πολιτεία σαν μινιατούρα του 17ου αιώνα, μέσα στα λουλούδια, όπως λέει και το όνομά της. Εδώ, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην εποχή που οι πρώιμοι ιμπρεσιονιστές ζωγράφοι απαθανάτιζαν το κεντρικό λιμανάκι και την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη.  Δοκιμάστε τα καταπληκτικά μύδια και τα καβούρια σε ένα από τα εστιατόρια μπροστά στο λιμάνι (ατομικά έξοδα). Επόμενος σταθμός μας το δίδυμο κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο Ντοβίλ-Τρουβίλ, λίκνο της Μπελ Επόκ και του στιλ Αρ Νουβό. Θαυμάστε κατά μήκος της διάσημης παραλιακής τα πολυτελή κτήρια-σπίτια και ξενοδοχεία, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια, τα εμπορικά μαγαζιά πολυτελείας ή δοκιμάστε την τύχη σας στο Καζίνο. Αργά το απόγευμα άφιξη στην  Καέν, τη μεγαλύτερη πόλη της Κάτω Νορμανδίας, πόλη με εντυπωσιακό πολιτισμικό παρελθόν, που αποτέλεσε σημείο-κλειδί στη Μάχη της Νορμανδίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο .  Διανυκτέρευση.

2η μέρα :  ΚΑΕΝ – ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ – ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ - ΒΡΕΣΤΗ – NANTES

Σύντομη πρωινή βόλτα στην παλιά καστρόπολη του Σαιν Μαλό, που αποτέλεσε μεγάλη ναυτική δύναμη, αφετηρία σημαντικών εξερευνητικών αποστολών και καταφύγιο κουρσάρων. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το παραμυ θένιο παλιρροϊκό νησάκι Μον Σαιν Μισέλ, με το οχυρωμένο μοναστήρι, που βρίσκεται 1,6 χλμ από την ακτή, στην εκβολή του ποταμού Κουεσνόν (Couesnon), ο οποίος χωρίζει τα ιστορικά δουκάτα της Νορμανδίας και της Βρετάνης. Μετά την επίσκεψή μας στο Μοντ Σαιν Μισέλ, θα συνεχίσουμε με προορισμό την πόλη  Βρέστη , μια πόλη 150.000 κατοίκων με ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο ,στον Ατλαντικό ωκεανό. Θα έχουμε τη  δυνατότητα να επισκεφθούμε το παλιό και νέο λιμάνι ,τον Tour de la Motte-Tanguy,το ναυτικό μουσείο (Musée national de la Marine) και κυρίως να περπατήσουμε στα δρομάκια της παλιάς πόλης . Αναχώρηση μέσω του υπερατλαντικού δρόμου για το γραφικό Quimper και Σαιντ ΝΑΖΕΡ για τη Νάντη . Δείπνο. Διανυκτέρευση


3η μέρα : ΝΑΝΤΗ  TOURS - BLOIS - ORLEANS
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την πολη της Νάντης . Μας περιμένει το ιστορικό  κέντρο της πόλης με το Château des ducs de Bretagne,τον καθεδρικό  ναό και το νησί της Νάντης. Αναχώρηση για την κοιλάδα του Λίγηρα, του μεγαλύτερου ποταμού της Γαλλίας. Σε αυτή τη μαγευτική περιοχή, που αποτέλεσε το λίκνο της αναγεννησιακής τέχνης στη Γαλλία και την αφετηρία του αγώνα της Ιωάννας της Λορένης στο τέλος του Εκατονταετούς πολέμου, θα επισκεφθούμε το κάστρο-φρούριο Αμπουάζ (15ος αι.), Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο παρεκκλήσι Σαιν Ουμπέρ του οποίου είναι θαμμένος ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Επόμενη επίσκεψη το επιβλητικό κάστρο Σαμπόρ (16ος αι.), που φέρει και αυτό την υπογραφή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και έχει ανακηρυχτεί επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αφιξη στην Ορλεανη . Δείπνο - Διανυκτέρευση.


4η μέρα : ΟΡΛΕΑΝΗ - ΠΑΡΙΣΙ
 Η ΟΡΛΕΑΝΗ είναι μια πόλη κτισμένη πάνω στον ποταμό Λiγηρα πατρίδα της Jeanne d'Arc μνημείο της οπαίας υπάρχει στην κεντρική πλατεία, με τον καθεδρικό ναό Sainte-Croix στην ομώνυμη πλατεία της παλιάς πολλής στην οποία θα περιηγηθούμε και θα δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές και τα κρασιά του Λίγηρα, περπατώντας κανείς στις 2 όχθες του ποταμού εχει την εντύπωση οτι βρίσκεται στον μεσαίωνα.Ελευθερος χρονος στην αγορα και αναχώρηση για το Παρίσι . Δείπνο. Διανυκτέρευση .

5η μέρα : ΠΑΡΙΣΙ (ξενάγηση πόλης )
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη γαλλική πρωτεύουσα. Στην ξενάγηση μας  θα δούμε τα πιο σημαντικά παρισινά αξιοθέατα: το Τροκαντερό, το σύμβολο της πόλης τον Πύργο του Άιφελ (ατομικό το κόστος του εισιτηρίου), ο οποίος κατασκευάστηκε ως είσοδος για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 αλλά και για να τιμήσει την εκατονταετή επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης(χρόνος για να τον επισκεφτούμε), την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την Πλατεία Ομονοίας, τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτήριο της Όπερας, το Μουσείο του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων (χρόνος για να την επισκεφτούμε)  , το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, την εντυπωσιακή γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄ και τέλος το περίφημο κτήριο των Απομάχων, στο παρεκκλήσι του οποίου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης. Απόγευμα ελεύθερο. Δυνατότητα βόλτας, κρουαζιέρας στον  Σηκουάνα (προαιρετικά). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ  ΠΑΡΙΣΙ - ΣΕΡΡΕΣ  
 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος , μεταφορά στο αεροδρόμιο του Παρισιού και πτήση επιστροφής για Θεσσαλονίκη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Σέρρες.

Τιμή κατά άτομο : 870,00 €
Διαφορά μονόκλινου : 200,00 €

Περιλαμβάνονται
·         Μεταφορά από τις Σέρρες  σ το αεροδρόμιο  της  Θεσσαλονίκης και επιστροφή
·         Αεροπορικό εισιτήριο Θεσ/νίκη – Παρίσι – Θεσ/νίκη  απευθείας πτήση
·         Χειραποσκευή  10 κιλά
·          Πέντε διανυκτερεύσεις σε Καίν( 1) , Νάντη(1) , Ορλεάνη(1) , Παρίσι(2)
·         Ημιδιατροφή ( 5 πρωινά + 5 γεύματα )
·         Αρχηγός – συνοδός  καθ όλη τη  διάρκεια  της  εκδρομής
·         Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Δεν  περιλαμβάνονται
       Είσοδοι σε μουσεία.
Πληροφορίες: Γραφείο Γενικού τουρισμού: Ευαγγελία Θωμόγλου: Γρηγορίου Λαμπράκη  1,Σέρρες
                                                                                Τηλέφωνα: 2321025397 &  25341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου