Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη


Οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου της Ελληνογαλλικής Φιλίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών και στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή που διοργάνωσε ο σύλλογος την Κυριακή στις 13-1-2013.

Στο μεν Τελλόγλειο η έκθεση είχε τίτλο: «Ευρώπη και Ελληνικοί μύθοι 16ος-19ος αι.» με προσχέδια μεγάλων ζωγράφων όπως  Rembrandt, Ingres,Carracci, Tiziano,Renoir  κ.ά,  στο δε Βυζαντινό  δυο εκθέσεις : «Τη Λειψανοθήκη του Αληθούς Σταυρού» και τα Αρχαιολογικά τεκμήρια ενός νοσοκομείου στη Θέρμη από την «Armée dOrient στα Βαλκάνια».
Τα δύο αυτά μουσεία αποτελούν ένα μέρος από τα 5 της Θεσσαλονίκης, στα οποία το φημισμένο μουσείο του Παρισιού πρόσφερε κάποιες από τις  διάσημες συλλογές του και παρέμειναν στη διάθεση του κοινού για 4 μήνες περίπου. Αυτή η κίνηση λειτούργησε ως  αντιδάνειο για τα έργα που  είχαν σταλεί από μουσεία πόλεων της Μακεδονίας,  σε έκθεση  που διοργανώθηκε πέρυσι  το χειμώνα στην Παρισινή πρωτεύουσα με τίτλο: «Αρχαία Μακεδονία:στο Βασίλειο του Μ.Αλεξάνδρου».
Με τέτοιες εκδρομές λοιπόν αλλά και εκδηλώσεις που έχουν παιδευτικό, πολιτιστικό αλλά συνάμα και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, συνεχίζει ο σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας τις δράσεις του, τις οποίες ευελπιστεί να  εμπλουτίζει και ευχαριστεί θερμά όσους μας ενθαρρύνουν και ανταποκρίνονται σ`αυτές με την παρουσία τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου